Corona en zorgkosten op vakantie in het buitenland.

Terug naar nieuws overzicht

Artikel delen:

De zomer komt eraan en vanwege alle versoepelingen wordt er steeds meer gekeken naar een vakantiebestemming voor deze zomer. Maar wat als u op vakantie gaat naar een land waar nog code geel of oranje is en u krijgt corona? Worden deze kosten dan gedekt door de zorgverzekeraar?

Stel dat u in het buitenland op de IC terechtkomt in verband met corona, dan krijgt u de kosten tot aan het Nederlandse tarief vergoed vanuit de basisverzekering. Ook in landen met een negatief reisadvies worden deze kosten vergoed vanuit de basisverzekering. In sommige landen wordt een hoger tarief gerekend dan in Nederland. De meerkosten komen voor eigen rekening. Een aantal verzekeraars vergoeden deze meerkosten vanuit de aanvullende verzekering, maar dat geldt zeker niet voor allemaal. Informeer van te voren goed hoe dat bij uw zorgverzekeraar is geregeld.

Negatief reisadvies

Als u of een familielid opgenomen wordt met corona in een land waar een negatief reisadvies geldt, komen er vaak meer kosten bij kijken dan alleen de zorgkosten. Denk daarbij aan repatriëring of uitstel van terugreis. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar of uw reisverzekering. Een reisverzekering met een medische kosten dekking kan mogelijk de aanvullende kosten vergoeden. Hiervoor geldt wel per reisverzekeraar een andere dekking met betrekking tot corona; informeer daarom zowel bij uw zorgverzekering als uw reisverzekering als u naar het buitenland op vakantie gaat.

Mocht u op vakantie zijn en u heeft dringend medische zorg nodig, probeer zodra het kan contact op te nemen met de alarmcentrale van uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u van advies voorzien en op afstand helpen waar nodig. Het telefoonnummer van de alarmcentrale is terug te vinden op uw zorgpasje. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met uw reisverzekering voor eventuele aanvullende dekkingen.

Bron: www.upiva.nl

Meer nieuws

Kentekenplicht werkmaterieel per 1-1-2022 !

Vanaf 1 januari 2022 is er een kentekenplicht voor de meeste landbouwvoertuigen en werkmaterieel. Zonder...

Lees meer

Let op bij zakelijk gebruik E-bike !

In toenemende mate worden e-bikes en speed-pedelecs steeds meer zakelijk gebruikt. Dat brengt voor de...

Lees meer