ICT-bedrijven

Je kunt er niet meer omheen, tegenwoordig is alles ICT. Alles wordt aangedreven door software en dit is tegelijkertijd ook een van de grootste bedreigingen van ICT. Uit onderzoek is gebleken dat hierdoor het risico van een cyberaanval, aansprakelijkheid en bedrijfsstilstand als grootste gevaar gezien worden door het bedrijfsleven. Daarom is het belangrijk om je als ICT bedrijf goed te verzekeren en ervoor te zorgen dat de door u geleverde producten/software goed in elkaar zitten. Als bestuurder van een ICT bedrijf wilt u de zekerheid dat als er toch schade of conflict is, u kunt terugvallen op uitstekende verzekeringsproducten. MEB Bedrijfsverzekeringen helpt u hiermee op weg. Met ons mantelpakket speciaal ontwikkeld voor ICT bedrijven.

Mantelpakket ICT-Branche

Bij MEB Bedrijfsverzekeringen zijn we voortdurend op zoek naar uitgebreide verzekeringsdekkingen voor onze ICT klanten. Hierbij bekijken we alle ontwikkelingen in de markt en spelen hierop in. Tegenwoordig zijn er ook veel grote buitenlandse verzekeraars die op de Nederlandse verzekeringsmarkt unieke verzekeringsproducten aanbieden. Met hen kijken we naar oplossingen voor de snel ontwikkelende ICT branche om zo tot de beste verzekeringsdekking te komen. Als bestuurder van een ICT bedrijf kunt u hiervan profiteren.

Innovatie

Innovatie is misschien wel de leukste tak van sport en een groot onderdeel van de snelle ontwikkelingen binnen de ICT branche. Uw ICT bedrijf ontwikkeld steeds weer nieuwe producten en MEB bedrijfsverzekeringen denkt graag met u mee voor een passende verzekering. We kijken of de verzekeringsdekking die geboden wordt nog aansluit bij uw product. Is dit niet het geval, dan gaan wij in overleg met de verzekeraars zodat u altijd goed verzekerd bent. MEB bedrijfsverzekeringen gaat altijd op zoek naar een passende oplossing.

Webwinkel/ Websites

Tegenwoordig zijn we allemaal gewend om steeds meer bestelling online te doen. Webshops zijn er in allerlei soorten en maten waarbij juist verzekeren erg belangrijk is. Voor u, maar ook voor uw klanten. Als webwinkel heeft u met hele andere risico’s te maken dan bijvoorbeeld een fysieke winkel. MEB Bedrijfsverzekeringen brengt deze risico’s samen met u in kaart. Zo komen we samen tot best passende verzekering.

Cloudcomputing en hosting

Voor beheerders van sites of servers in de cloud is er altijd het risico dat er dingen misgaan of een cyberaanval van derden schade probeert aan te brengen. Ook hier kunt u zich tegen verzekeren. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer verzekeringsproducten op de markt gekomen om u hiertegen te verzekeren. Met deze verzekeringsproducten kunt u bijvoorbeeld uw aansprakelijkheidsrisico afdekken.

Cyber-risico

MEB Bedrijfsverzekeringen zet regelmatig producten naast elkaar die door de verschillende verzekeraars aangeboden worden. De belangrijkste risico’s die door deze partijen verzekerd worden zijn: hacking, inbreuk op intellectuele eigendommen, digitale aansprakelijkheid, privacy, afpersing en omzetverlies door cyberaanvallen. Het verzekeren tegen cyberaanvallen zit nu nog niet standaard in het verzekeringspakket, maar dit zal wel snel de standaard worden bij verzekeringspakketten voor ICT bedrijven.

Voordelen Mantelpakket ICT

 • Scherpe premies
 • Inclusief fouten in software
 • Digitale aansprakelijkheid is mee te verzekeren
 • Langdurig verzuim van personeel tegen scherpe premie te verzekeren
 • Juridische geschillen met klanten ingesloten
 • Het risico van faillissement van uw klant is mee te verzekeren
 • Wagenparkverzekering tegen een vaste premie
 • Contractbreuk bij een SLA kan meeverzekerd worden
 • Vergoeding van kosten verweer van Stichting Geschillencommissie Automatisering
 • Professionele ondersteuning bij een evt. schade
 • Een zeer uitgebreide beroepsaansprakelijkheidsverzekering
 • letselschade werknemers (ook in buitenland) meeverzekerd