Kentekenplicht werkmaterieel per 1-1-2022 !

Terug naar nieuws overzicht

Artikel delen:

Vanaf 1 januari 2022 is er een kentekenplicht voor de meeste landbouwvoertuigen en werkmaterieel. Zonder dat kenteken mag je vanaf 1 januari 2022 formeel niet meer de weg op !

Kortom, een heel belangrijke stap om nu nog te nemen. Daarnaast wordt na 1 januari het registreren veel duurder en kan er ook een keuring aan te pas komen !

Onderstaand de belangrijkste feiten en misverstanden mbt deze kentekenplicht:

1. Ook als het werkmaterieel alleen rijd op eigen terrein of een bedrijfsterrein toegankelijk voor anderen, dan wordt dit gezien als openbare weg !
2. Check je eigen voertuig via de keuzehulp op www.rdw.nl/registratie om zeker te weten of er een kentekenplicht bestaat. Mocht je er daarmee nog niet uitkomen, kijk dan op deze beslisboom van Fedecom of je er dan uitkomt: Beslisboom registratie werk- en ladbouwmaterieel
3. Als je kentekenbewijs en meldcode binnen hebt, geef het dan door aan tussenpersoon. De verzekeraar zorgt voor registratie van de verzekering bij het RDW
4. Tot 1 januari kost registreren 18 euro per voertuig. Vanaf 1 januari alleen nog registreren na keuring op een van de 16 keuringsstations !!

Heel veel informatie hierover is te vinden op de site van het RDW.

Met vriendelijke groet,

Drs. Marten Bogmans RMiA

Meer nieuws

Let op bij zakelijk gebruik E-bike !

In toenemende mate worden e-bikes en speed-pedelecs steeds meer zakelijk gebruikt. Dat brengt voor de...

Lees meer

Corona en zorgkosten op vakantie in het buitenland.

De zomer komt eraan en vanwege alle versoepelingen wordt er steeds meer gekeken naar een...

Lees meer